Effectieve oplossingen tegen Winderigheid

Gemiddeld laat elk mens een paar keer per dag winden, maar sommige mensen doen dit wel 15-20 keer per dag. Winderigheid kan heel gênant zijn in het gezelschap van anderen en kan je zelfvertrouwen en zelfbeeld een flinke deuk geven. Gelukkig is hier wel iets aan te doen.

Winderigheid & Flatulance

Winderigheid, of ‘flatulentie’, is het proces waarbij gassen vrijkomen in het spijsverteringskanaal. Winden ontstaan doordat je een kleine hoeveelheid lucht tot je neemt wanneer je eet en drinkt. Deze lucht hoopt zich uiteindelijk op in het spijsverteringskanaal. Ook het lichaam zelf produceert gassen wanneer het eten verteert. Omdat teveel lucht in het lichaam gevaarlijk is, zorgt het lichaam dat lucht wordt afgevoerd door lucht uit je lichaam te laten ontsnappen. Gelukkig zijn er goede middelen tegen winderigheid te koop via ShytoBuy. Dit kan je helpen je spijsvertering te verbeteren of geurtjes die ontstaan zijn door winderigheid te voorkomen.

Gemiddeld laat elk mens een paar keer per dag winden, maar sommige mensen doen dit wel 15-20 keer per dag. Winderigheid kan heel gênant zijn in het gezelschap van anderen en kan je zelfvertrouwen en zelfbeeld een flinke deuk geven.

Winden laten is een natuurlijk proces dat bij iedereen voorkomt, maar bij sommige mensen gebeurt het vaker. Problemen zoals PDS (Prikkelbare Darm Syndroom), de ziekte van Croon, voedselintolerantie en gastritis veroorzaken vaak een stinkend gas. Ook vezelrijk eten en roken kunnen invloed hebben op hoe winderig je bent. Mensen die hier last van hebben, schamen zich vaak en zijn vaak bang om in gezelschap te verkeren omdat hun flatulentie misschien de kop opsteekt.

PDS

PDS is een veelkomend probleem en leidt voor veel mensen voor genante situaties. PDS staat voor Prikkelbare Darm syndroom en staat ook wel bekend als de spastische darm, irritable bowel syndrome (IBS) en spastische colon. PDS kenmerkt zich doordat veel darmklachten voorkomen. Huisartsen gebruiken de volgende onderzoekspunten om vast te stellen of er sprake is van Prikkelbare Darm Syndroom. Om te beginnen heb je last van langdurige en terugkerende buikpijn met daarbij minimaal twee van de volgende kenmerken: de pijn is minder na ontlasting, de vorm van de ontlasting verandert en de frequentie van de ontlasting verandert. Helaas is het namelijk niet mogelijk om dit syndroom via bloedonderzoek vast te stellen. Men weet nog niet waardoor PDS ontstaat, maar onder andere stress, spanning, voeding, stoornissen in de peristaltiek van de darm, onstekingen in de darm, darminfecties en erfelijkheid kunnen hiermee te maken hebben. De klachten bij PDS ontstaan wanneer de darm spastische bewegingen maakt. Een gezonde darm heeft een langzame werking zodat ontlasting geleidelijk door de darm wordt getransporteerd. De voedingsstoffen kunnen dan op normale wijze worden afgebroken. Bij PDS is het echter zo dat de darm spastische bewegingen maakt waardoor de ontlasting te snel door de darm gaat. Hierdoor wordt er onvoldoende vocht opgenomen, wat weer resulteert in diarree. Het kan bij PDS juist ook zo zijn dat de darm veel te langzaam werkt, waardoor je dus last krijgt van harde ontlastingen en verstoppingen (obstipatie). Je kunt ook last hebben van erge buikpijn, winderigheid, slijm in de ontlasting, misselijkheid, slapeloosheid, rugpijn, hoofdpijn en een branderig gevoel.

De werking van het spijsverteringskanaal

De werking van de spijsvertering begint zodra je iets eet. De mond, in combinatie met slokdarm, maag, dunne darm, dikke darm en endeldarm werken vervolgens samen om voedsel af te breken. Om te beginnen malen we in de mond ons voedsel fijn door te kauwen. Tegelijkertijd wordt speeksel toegevoegd, dat spijsverteringsenzymen bevat. Deze enzymen helpen in combinatie met het kauwen van de mond bij de groffe afbraak van voedsel. Het speeksel zorgt er ook voor dat je in staat bent om het voedsel door te slikken zodat het in de slokdarm terecht komt. De slokdarm is verantwoordelijk om het voedsel vervolgens naar de maag te transporteren. Normaliter trekken de spieren in de slokdarmwand zich samen en ontspannen zich daarna, met als doel het voedsel omlaag te duwen. Tussen de slokdarm en de maag zit een sluitspier, die voedsel doorlaat vanuit de slokdarm naar de maag. Het zou niet zo moeten zijn dat voedsel vanuit de maag weer in de slokdarm terecht komt. Dit gebeurt heel soms en dit verschijnsel noemen we ook wel brandend maagzuur.

In de maag wordt het voedsel vermengd met maagsap. Dit maagsap bevat zoutzuur. Zoutzuur doodt bacteriën, waardoor vervolgens spijsverteringsenzymen verder helpen bij het proces van het opnemen van voedingsstoffen en de afbraak van voedsel. Het voedsel wordt vervolgens doorgegeven aan de dunne darm. De belangrijkste functie van de dunne darm is om spijsverteringssappen uit de alvleesklier en de galblaas toe te voegen, zodat voedsel wordt omgezet in voedingsstoffen. Wat verder over is en wat je lichaam wil verwijderen, komt in de dikke darm terecht. Hier worden vocht en zouten aan de ontlasting onttrokken. De dikke darm gaat over in de endeldarm, waar de ontlasting tijdelijk wordt opgeslagen. Zodra deze endeldarm vol is, krijg je aandrang om naar de wc te gaan. Ook de lever, de galblaas en de alvleesklier helpen mee bij de verwerking van voedsel. De lever zorgt ervoor dat voedingsstoffen worden omgezet in bouwstoffen of energie. Bovendien filtert de lever schadelijke stoffen uit het bloed. De galblaas geeft je lichaam een dosis gal, zodra er vet voedsel in de maag aankomt. Gal bevat galzouten, die helpen bij het verteren van vet. De alvleesklier produceert een sap dat verschillende spijsverteringsenzymen bevat. Deze enzymen helpen bij de vertering van suikers, eiwitten en vetten.

Middel tegen winderigheid

Hier bij shytobuy bieden we verschillende oplossingen tegen winderigheid (flatulentie). Een innovatieve en unieke oplossing tegen winderigheid is het filterende ondergoed van My Shreddies. Met My Shreddies ondergoed kun je op zonder enige vorm van schaamte winden laten. Dit ondergoed heeft een ingebouwd carbon filter die luchtjes vasthoudt en neutraliseert. Tegelijkertijd geeft het je achterwerk ook een lift. My Shreddies ondergoed is comfortabel en maakt gebruik van activerende carbon technologie, ‘zorflex’ genaamd, om vervelende luchtjes te filteren. Deze technologie werd voorheen al gebruikt in pakken tijdens chemische oorlogen. Het carbon achterstuk helpt geurtjes te neutraliseren, dankzij het poreuze karakter. Het ondergoed is beschikbaar voor vrouwen en mannen en in verschillende maten verkrijgbaar. ShytoBuy biedt met trots haar My Shreddies ondergoed als middel tegen winderigheid. Dit ‘gezondheidsondergoed’ is speciaal ontworpen om de geur uit gassen te filteren door een innovatief ingebouwd carbon filter. Ook hebben wij de Digestive Science range; dit ondersteunt je spijsvertering en kan winderigheid voorkomen. Beide ranges helpen je om gewoon met je dag verder te kunnen zonder je zorgen te hoeven maken over mogelijke gênante situaties door winderigheid.

Een alternatief hulpmiddel is de Native Remedies Gasolve Relief. De Native Remedies Gasolve Relief bevat een unieke formule die op een natuurlijke manier gasvorming in je buik behandelt. Het is ideaal om te gebruiken als je net gegeten hebt, om teveel aan gassen en winderigheid te voorkomen. Native Remedies Gasolve Relief is ontwikkeld om deze gasvorming in je buik tegen te gaan. Native Remedies Gasolve Relief stimuleert bovendien de werking van het spijsverteringskanaal en kan makkelijk worden meegenomen door het handige zakformaat. De Native Remedies Gasolve Relief bevat enkele bekende ingrediënten, zoals venkel en gember. Als je last hebt van obstipatie en telkens de neiging hebt om winden te laten, dan kan de Native Remedies Gasolve Relief wel eens de ideale oplossing voor je zijn!

Spijsverteringsproblemen

Herken je het opgeblazen gevoel dat je soms wel eens krijgt nadat je van je normale eetpatroon afgewerken bent? Het kan zijn dat winderigheid in dat geval simpelweg veroorzaakt is door een verandering in het eetpatroon. Voedingswaren zoals bonen, kool, artisjokken, linzen, uien, appels en spruitjes zijn enkele voorbeelden van voedsel wat een hoge concentratie aan koolhydraten bevat dat niet geheel door je lichaam kan worden opgenomen. Bepaalde bacteriën dienen dit voedsel in het spijsverteringskanaal vervolgens af te breken, maar produceren daarbij gassen. We raden je in deze situatie aan om gebruik te maken van een gezond dieet met koolhydraten die sneller door het lichaam kunnen worden opgenomen. Tegelijkertijd is het verstandig om fit te blijven door veel te sporten en gebruik te maken van bovenstaande hulpmiddelen.

Digestieve enzymen

Je kunt ook rekening houden met de inname van digestieve enzymen om je winderigheid onder controle te houden. Digestieve enzymen zijn hoogwaardige proteïnen die nadat ze je lichaam binnenkomen een soort scheikundige reactie binnen je lichaam laten ontstaan. Er zijn drie soorten enzymen in het lichaam aanwezig:metabole ofwel systemische enzymen, voedingsenzymen en digestieve enzymen. Op deze laatste soort gaan we wat dieper in.

Wanneer je ouder wordt, kun je merken dat je spijsverteringskanaal minder goed functioneert. Digestieve enzymen zoals pancreatine, protease, amylase, lactase, cellulase en papaïne helpen bij de afbraak van het voedsel in het spijsverteringskanaal in de voor het lichaam zeer belangrijke eiwitten, koolhydraten en vetten. Digestieve enzymen zijn niet alleen belangrijk voor spijsvertering, maar ze kunnen ook van nut zijn bij het bestrijden van ontstekingen of het herstel van het lichaam. Digestieve enzymen stimuleren de werking van het spijsverteringskanaal en kunnen een positieve rol spelen bij de afname van gasvorming en obstipatie. Bij een tekort aan digestieve enzymen heeft het spijsverteringskanaal moeite om voedsel goed te verwerken. Als gevoel van een tekort aan digestieve enzymen kun je last krijgen van darmklachten bij grotere maaltijden. Door dus digestieve enzymen te nemen kun je je spijsverteringskanaal stimuleren.

Digestieve enzymen vindt je vaak terug in ongekookt voedsel. Veel mensen krijgen niet voldoende digestieve enzymen binnen, omdat je erg veel gekookte en bewerkte voedingsmiddelen en snacks eten. Probeer dus veel groente en fuit te eten, maar zorg er wel voor dat je dit langzaam opbouwt in je dieet. Als je immers al last hebt van een prikkelbare darm dan kan een plotseling toename van digestieve enzymen juist voor meer klachten zorgen. Als je het rustig opbouwt kun je na verloop van tijd steeds beter tegen groente / fruit en zul je hopelijk merken dat de symptomen van flatulentie zich verminderen.

Je dieet bepalen kan erg lastig zijn, omdat bepaalde groentes en fruit sowieso moeilijk zijn te verwerken. Als je lichaam dit voedsel niet goed verwerkt, dan blijven resten in je spijsverteringskanaal achter, die er veel gas produceren, waardoor winderigheid toeneemt. Dit kan je een gevoel van schaamte opleveren. Zoals al eerder vermeld

Groeten en Fruit

De volgende groenten en fruit kunnen gasvorming in de hand werken: artisjokken, asperges, broccoli, spruiten, bloemkool, courgettes, groene paprika, uien, erwten, radijsjes en rauwe aardappels. Ook bonen en fruit zoals abrikozen, bananen, meloenen, perziken, peren, pruimen en appels kunnen gasvorming stimuleren. Eet dus niet teveel hiervan als je een teveel aan gasvorming wilt voorkomen.

Overige producten

Andere producten, die je beter kunt voorkomen om gasvorming tegen te gaan zijn bijvoorbeeld verpakte producten die lactose bevatten, zoals brood, ontbijtgranen, melk, zuivelproducten en saladedressing. Ook eieren, tarwe, tarwezemelen en gefrituurd en vet voedsel kun je beter vermijden.

Water drinken

Het teveel drinken van water kan ook zorgen voor een toename van gassen in je buik. Wanneer je water drinkt, slik je telkens wat lucht in. Diezelfde lucht kan zich ophopen in je buik, waardoor je dus weer last krijg van obstipatie. Water is gezond, maar te veel water niet.

Angst en stress

Een andere reden voor winderigheid is stress en angst. Stress en angst kunnen namelijk ervoor zorgen dat je anders gaat ademen dan dat je normaal gesproken doet. Dit kan zorgen voor winderigheid.

Kunstmatige zoetstoffen

Kunstmatige zoetstoffen bevatten suikers, die soms moeilijk voor je lichaam te absorberen zijn. Kunstmatige zoetstoffen stimuleren bovendien de toename bacteriën wat kan zorgen voor winderigheid en zelfs een laxerend effect.

Bestellen via SytoBuy

Je kunt nu via ShytoBuy gemakkelijk en snel producten ter behandeling van flatulance bestellen. Selecteer je favoriete product, klik op ‘toevoegen aan winkelwagentje’ en vul je gegevens in op het bestelformulier. Je kunt voor je bestelling kiezen uit verschillende betalings- en aflevermethodes. Je kunt de producten morgen al aan huis geleverd, wanneer je voor 16.00 uur bestelt, dankzij de 24-uurs levering.

ShytoBuy specialiseert zich in discrete aflevering en facturatie. Jouw privacy is voor ons van groot belang. Om je privacy te garanderen, verzenden we alle bestellingen in een neutrale en discrete verpakking zonder vermelding van je bestelling of onze website. De bestelling wordt ook niet op je bankafschrift vermeld. Wij refereren in dat geval naar onze moedermaatschappij genaamd Comfort Click LTD. Indien je vragen en/of opmerkingen hebt, kun je ons altijd contacteren van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur via live chat, e-mail of telefoon.

Andere interessante artikelen