Natuurlijke Oplossingen tegen Urine Incontinentie

Incontinentie komt vier keer zo veel voor bij vrouwen dan bij mannen en kan op elke leeftijd voorkomen. Ieder jaar hebben miljoenen vrouwen last van incontinentie. Het kan soms heel vervelend en gênant zijn, maar gelukkig hebben vele vrouwen wereldwijd, baat bij de natuurlijke en effectieve producten waarmee je iets tegen incontinentie kunt doen.

Wat is incontinentie?

Incontinentie is het ongewild verliezen van urine of ontlasting en het onvermogen om controle te hebben over de blaas of darmen. Hierdoor is het niet mogelijk om urine of ontlasting op te houden. Incontinentie is vaak het gevolg van slecht functionerende delen van het lichaam.

Continentie kan opgedeeld worden in grofweg twee hoofcategorieën: urine incontinentie en ontlastingsincontinentie. Urine incontinentie verwijst naar het niet kunnen ophouden van urine, en ontlasting incontinentie verwijst naar het niet kunnen ophouden van ontlasting. Binnen de urine incontinentie categorie maken we een onderscheid tussen stress incontinentie, aandrang incontinentie, en zwangerschap incontinentie. Incontinentie kan zowel tijdelijk als blijvend zijn.

In Nederland hebben ongeveer 1 miljoen vrouwen last van een vorm van incontinentie, en bij mannen ligt dat aantal iets lager. De oorzaken van deze incontinentie zijn zeer uiteenlopend, en de symptomen ontstaan vaak op latere leeftijd.

Oorzaken incontinentie

Incontinentie is geen eenduidige aandoening, maar eerder een symptoom van een grote verscheidenheid aan aandoeningen of problemen. Deze aandoeningen en problemen kunnen zeer uiteenlopend zijn, en het type oorzaak zal ook bepalen wat voor incontinentie behandeling bij je past. Voor de juiste incontinentie behandeling is het dus belangrijk dat de juiste oorzaak wordt vastgesteld. Voor het vaststellen van de oorzaak dien je altijd naar een arts te gaan.

De belangrijkste oorzaak van incontinentie is dat het afsluitmechanisme van de blaas of anus niet langer goed werkt. Dit betekent dus dat de kring- of bekkenbodemspieren niet goed meer werken. Normaliter zorgen deze spieren ervoor dat de blaas en anus afgesloten zijn wanneer je de aandrang voelt om naar de WC te moeten gaan. Wanneer deze spieren echter verslapt zijn zullen ze niet meer goed kunnen functioneren, waardoor het kan voorkomen dat deze spieren niet langer de anus of blaas goed kunnen afsluiten. Hierdoor wordt het lastiger om urine of feces binnen het lichaam te houden totdat je op de wc zit.

Er zijn allerlei redenen waarom deze problemen kunnen ontstaan bij mensen, zoals ouderdom, gynaecologische operaties, zwangerschap en bevalling, overgewicht, een gebrek aan regelmatige lichaamsbeweging, en afwijkingen in de sluitspieren van de blaas, anus, of in de bekkenbodemspieren.

Bij mannen is urine incontinentie vaak het gevolg van problemen met de prostaat. Met het ouder worden kan de prostaat namelijk groter worden of beginnen te ontsteken, waardoor de plasbuis vernauwd raakt. Dit kan leiden tot urine incontinentie. Ook kunnen nierstenen de plasbuis verstoppen, wat urine incontinentie tot gevolg kan hebben. Bij vrouwen kan een verzakking van de baarmoeder of zwellingen in de eierstokken leiden tot een vernauwing van de plasbuis. Ook infecties aan de blaas of urinewegen kunnen bijdragen aan urine incontinentie.

Naast problemen met de spieren, kan urine incontinentie ook een neurologische oorzaak hebben. Normaliter krijgen de hersenen een seintje wanneer de blaas halfvol is. Dit seintje zorgt ervoor dat jij de aandrang krijgt om naar het toilet te moeten. Als dit systeem echter niet goed werkt, en de hersenen krijgen niet het juiste signaal binnen, dan kan het zijn dat je niet de juiste aandrang voelt om de blaas of darmen te legen, wat ertoe kan leiden dat hierdoor problemen ontstaan met het ophouden van feces en urine. Mogelijke neurologische oorzaken van dit type incontinentie zijn: een dwarslaesie, een open rug, een herseninfarct, multiple sclerose, een tumor in het ruggenmerg, en beschadigde zenuwen.

Overige oorzaken van urine incontinentie zijn: een slecht functionerende blaas, mentale stress, fysieke problemen die het moeilijk om op tijd het toilet te bereiken, zoals blindheid of een fysieke handicap, overgewicht, een retentieblaas, obstipatie, kanker, bestralingsbehandelingen, bepaalde operaties, diabetes, overmatig koffie-, drank, of drugsgebruik, en roken.

Er zijn vele soorten incontinentiemateriaal voor een incontinentie behandeling. Welke behandeling bij jou past zal afhankelijk zijn van het type incontinentie dat je hebt en de oorzaak daarvan. Ook de omvang van het urineverlies dient in beschouwing te worden genomen. Wanneer de oorzaak en symptomen van incontinentie bij jouw zijn vastgesteld door een arts, dan kan hij of zij bepalen wat voor jouw de meest geschikte urine incontinentie behandeling is. ShytoBuy NL heeft een breed assortiment aan incontinentiemateriaal voor allerlei aandoeningen.

Irrigatiesets

In de meeste gevallen van urine incontinentie zal je baat hebben bij absorberend incontinentiemateriaal voor het opvangen van de urine of ontlasting. Dit type incontinentie behandeling, ook wel bekend als irrigatiesets, maakt gebruik van absorberende korrels die de urine en ontlasting opnemen en voorkomen dat deze zal ontsnappen. Deze korrels voorkomen ook dat onaangename geurtjes ontstaan vanwege de incontinentie, en dat er ook geen ongewenste bacteriën kunnen groeien. Er zijn meerdere typen irrigatiesets beschikbaar.

Ten eerste zijn er inleggers; dit zijn dunne verbanden die in een stevig zittende onderbroek gelegd kunnen worden, of in speciaal ondergoed dat hiervoor gemaakt is. Een inlegger lijkt op een maandverband, maar is dankzij de absorptiekorrels significant anders. Een goede inlegger kan namelijk tot wel drie liter vocht opnemen en vasthouden. Inleggers zijn verkrijgbaar in verschillende groten en materialen.

Inleggers worden vaak gebruikt in combinatie met fixatiebroekjes. Dit zijn een speciaal soort ondergoed met pijpen die ervoor zorgen dat de inlegger op de juiste plek blijft, waardoor deze maximaal vocht kan opnemen. Fixatiebroekjes verkleinen ook de kans op lekkage, en de meeste fixatiebroekjes zijn meerdere malen te gebruiken. Dan zijn er ook weer broekjes waarin het absorberende materiaal al in is verwerkt. Deze incontinentiebroekjes worden na eenmalig gebruik weggegooid.

Omdat het goed mogelijk om gedurende het slapen urine te verliezen, kan je gebruik maken van een onderlegger om de matras te beschermen. Door de liggende positie zal een inlegger of incontinentiebroekje niet altijd even goed werken, en dus kan een onderlegger ideaal zijn om te voorkomen dat de matras bevuild raakt. Deze onderleggers zijn verkrijgbaar in wasbare en wegwerpbare varianten. Het beste kan je overleggen met een arts of verpleegkundige over het type materiaal dat het meest geschikt is voor jou.

Katheters

Bij sommige vormen van urine incontinentie is het nodig dat de urine kunstmatig wordt afgevoerd. Hiervoor kan in een ziekenhuis een katheter worden aangelegd. Een katheter is een dun, buigzaam slangetje die wordt aangesloten op de blaas, en de urine naar buiten geleid. Katheter worden in verschillende varianten en materialen geleverd. Om de urine vanuit de katheter op te vangen, wordt gebruik gemaakt van een opvangzak. Deze zak zal meestal aan het been bevestigd zijn. Hieraan wordt de katheter gekoppeld zodat de urine vanuit de blaas in de zak kan lopen. Deze zakken worden geleverd in verschillende maten, en voor het slapen zijn er vaak speciale zakken beschikbaar. Katheters en opvangzakken hoef jij niet zelf te bestellen. Het ziekenhuis zal dit regelen.

Darmspoelingen

Bij ontlasting incontinentie kan het nodig zijn om de dikke darm te spoelen om controle over de ontlasting terug te krijgen. Het is een handige manier om de darmen te legen, waardoor je zelf kan bepalen wanneer de ontlasting naar buiten komt. Het beginnen met een darmspoelen dient altijd in overleg met een arts te gebeuren.

Bij het spoelen van de darmen wordt een spoelsysteem via een buis in de anus aangebracht. Vervolgens zal het water uit dit spoelsysteem zich vermengen met de ontlasting in de darmen, wat ervoor zorgt dat de ontlasting samen met het water het lichaam kan verlaten. Door middel van zo’n darmspoeling kan je er zeker van zijn voor een bepaalde periode geen ontlasting te hebben. Met name wanneer de incontinentie gerelateerd is aan obstipatie, kan een darmspoeling zeer nuttig zijn.

Een darmspoeling kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan je gebruik maken van een handspoel set waarmee je met een regelklem de invoer van het water in de darmen zelf aanstuurt. Daarnaast zijn er ook irrigatiepompen die automatisch water inbrengen. Zowel een handspoel als pomp zal een reservoir hebben voor het terugspoelende water. En als laatste kan er ook aan de endeldarm een katheter met opvangzak worden aangebracht.

Wanneer de arts van mening is dat jij vaker een darmspoeling nodig zal hebben, dan zal je doorverwezen worden naar de continentieverpleegkundige. Deze zal jou kunnen assisteren bij het spoelen van de darmen, of bij het uitgebreid informeren over de meest passende methode.

Leefgewoonten en urine incontinentie

Wanneer je last hebt van urine incontinentie dan is het belangrijk dat je goed let op je leef- en eetgewoonten. Hieronder volgen een aantal tips om te onthouden:

Blijf voldoende drinken – Het is begrijpelijk dat je wellicht minder wilt gaan drinken vanwege urine incontinentie, maar dit is echter zeer onverstandig. Te weinig vocht binnenkrijgen betekent dat namelijk de ureumconcentratie hoger wordt in de urine, en dit kan de blaas irriteren. Hierdoor kunnen de urine incontinentie problemen alleen maar erger worden.

Vermijd alcohol, koffie, en koolzuurhoudende dranken – Genoeg blijven drinken betekent echter niet dat je alles moet blijven drinken. Dranken met alcohol, cafeïne, theïne, en koolzuur prikkelen namelijk allemaal de blaas en zorgen ervoor dat je vaker zal moeten plassen.

Sommige voedingsmiddelen kunnen - net als een te lage vochtinname – de blaas irriteren en daardoor het urineverlies verergeren. Andere producten kunnen juist weer helpen om de problemen te verminderen. Het is daarom belangrijk om te letten op wat je eet. Vermijd citrusvruchten, tomaten, en gekruid eten, en kies voor broccoli, koolsoorten, sojasaus, en champignons.

Producten tegen urine incontinentie van shytobuy nl

ShytoBuy NL verkoopt meerdere producten die kunnen helpen tegen urine incontinentie, zoals Triple Compex UT Tonic. Triple Complex UT Tonic is een veilig en natuurlijk middel dat gemaakt is met homeopathische ingrediënten die de symptomen van een blaasontsteking kunnen verzachten en verlichten. Deze symptomen zijn onder andere een geïrriteerde blaas, een branderig gevoel bij het urineren en een constante drang om te urineren. Allemaal symptomen die zeer frustrerend kunnen zijn. Triple Complex UT Tonic ondersteunt de gezondheid van de urinewegen. Ook jonge kinderen, zwangere vrouwen en ouderen kunnen dit middel probleemloos gebruiken om de urinewegen goed te laten functioneren, de blaas gezond te houden en infecties te voorkomen. Triple Complex UT Tonic is samengesteld uit een combinatie van drie biochemische weefselzouten die helpen om de symptomen van een blaasontsteking te kalmeren en te verminderen, namelijk ferrum phosphoricum, kalium sulfuricum en natrium fosforicum. Zij helpen zuurstof door het lichaam te distribueren, de ph-balans in het lichaam te herstellen en het immuunsysteem te versterken. Deze tonic kan inwendig gebruikt worden om het functioneren van de urinewegen en de blaas te verbeteren door het evenwicht op celniveau te herstellen.

Een ander product voor urine incontinentie is Bladderwell. Bladderwell verlicht de symptomen van een urineweg- of blaasontsteking, zoals branderigheid, druk en frequent urineren. Dit product is gemaakt van natuurlijke en homeopathische ingrediënten die zijn ontwikkeld om door iedereen gebruikt te kunnen worden, inclusief zwangere vrouwen. Bladderwell geeft verlichting bij urine incontinentie en ontstekingen, verlicht de druk en branderigheid bij het urineren, ondersteunt de spieren van de blaas en is geschikt voor alle leeftijden. Bladderwell is samengesteld uit homeopathische ingrediënten. De tabletten zijn klein en lossen snel op de tong op, waardoor ze gemakkelijk in te nemen zijn. Het fijne van BladderWell is dat ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, het kunnen gebruiken bij blaasontstekingen of problemen met incontinentie.

En als laatste is er UTI-Clear. UTI-Clear is een natuurlijk kruidenmiddel dat speciaal ontwikkeld is om de symptomen bij urineweginfecties, waaronder urine incontinentie, te verhelpen. Het bevat een speciale samenstelling van kruiden die helpen om pijn, branderigheid en de drang om te urineren, tegen te gaan. Dit product verlicht de pijn bij het urineren, vermindert bloed in de urine, verlicht de drag naar constant urineren en zorgt er ook voor dat je minder vaak hoeft te urineren. UTI-Clear is een perfecte aanvulling op de homeopathische Triple Complex UT Tonic, die het evenwicht van weefselzout op celniveau herstelt om de blaas en urinewegen weer goed te laten functioneren. Samen vormen ze een veilige, homeopathische manier om de symptomen van een geïrriteerde blaas, branderigheid en frequent urineren, tegen te gaan.

ShytoBuy NL heeft dus meerdere producten in de aanbieding de allemaal kunnen bijdragen aan het verhelpen van urine continentie, of die in ieder geval de symptomen ervan enigszins kunnen verlichten.

Incontinentiemateriaal bestellen op shytobuy nl

Het bestellen van incontinentiemateriaal bij ShytoBuy NL is zeer eenvoudig. Wij maken gebruik van een beveiligd betalingssysteem, en het is mogelijk om jouw bestelling de volgende dag al in huis te hebben. Plaats je bestelling op een werkdag voor 16.00 uur, en je zal het gewenste product de volgende dag in huis hebben.

Andere interessante artikelen